onsdag 8 juni 2016

Kesoröra med rödlök


Bakgrund

Idag var det dags att grilla igen. Egentligen hade vi tänkt steka kotletterna, för vädret såg ut att vara ganska trist, men så tittade solen fram och grillning blev åter aktuellt. Problemet var dock att vi inte hade någonting att göra en kall sås på hemma. När vi handlade mat idag var planen en brunsås till stekta kotletter. Vad ska man göra? Då kom jag på att vi hade en oöppnad burk keso hemma som behövde ätas upp. Kom även på att vi hade lite uppskuren rödlök som också behövde ätas upp.

Ingredienser

Keso
Rödlök
Herbamare örtsalt, svartpeppar

Så här gjorde jag
  1. Häll upp burken med keso i en skål.
  2. Hacka rödlök ganska fint.
  3. Blanda i rödlöken, Herbamare örtsalt och svartpeppar med keson. Smaka av så att du är nöjd med kompositionen av smaker. Servera som tillbehör med valfri grillmat. Vi hade grillade kotletter med ugnsbakade potatishalvor och en grönsallad.
Resultat

Kesoröran blev god! Jag saknade det krämiga i en kall sås, men tycker ändå att det var ett bra substitut, som dessutom är nyttigt. Enklare tillbehör är svårt att hitta.

Lycka till!
/Mamman i köket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Skriv även om du har testat rätten, vad du tyckte och om du testade nån ny variant. Tack för ditt deltagande på den här bloggen!