tisdag 14 juni 2016

Knäckepizza med tacorester

Bakgrund

Pappan i köket säger att knäckepizza är den nya innegrejen att tillaga. Vi har gjort det en gång förut och följt ett recept. Idag blev det hittepå med tacorester som Pappan i köket stod för.

Ingredienser

Knäckebröd
Tacosås
Tacoköttfärs
Majs
Gul lök
Sweet chili
Riven ost

Så här gjorde han

  1. Lägg knäckebrödskakorna på bakplåtspapper på en plåt. Vi använder små knäckebrödskakor, men det går lika bra att använda stora. Välj inte brungräddat knäckebröd.
  2. Bred på tacosås på knäckebrödet. Pappan i köket använde det som var kvar i två burkar med tacosås.
  3. Fördela tacoköttfärs, hackad gul lök och majs ovanpå. Ringla sweet chili över. Strö sedan på riven ost.
  4. Ställ in pizzorna i ugnen i ca 6-8 min (tills osten har smält) på 250 grader. Håll koll så att inte knäckebrödet blir bränt.
Resultat

Detta är riktigt gott och mycket nyttigare än vanlig pizza. Det är även en mycket enkel och snabb middag. 4-åringen gillade det och åt en hel knäckepizza själv. Gör man små knäckepizzor kan man nog behöva mer än en som vuxen dock, vi blev inte riktigt mätta.

Det som är bra med pizza överlag är ju att man kan ha lite vad som helst på. Perfekt för när man har lite rester som ligger i kylen som behöver bli uppätna.

Gör man en lite lyxigare pizzavariant, som den vi provade första gången, kan man äta det som förrätt också. Då delade vi dem bara i mindre bitar och la upp på assietter. Se bilden och länken nedan.


Lycka till!
/Pappan och Mamman i köket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Skriv även om du har testat rätten, vad du tyckte och om du testade nån ny variant. Tack för ditt deltagande på den här bloggen!