onsdag 3 juni 2015

Smördegsflarn med kryddig korv och kronärtskocka


Bakgrund och tankar

Häromdagen var vi lite sent på det med kvällsmaten. Vi var och handlade och Pappan i köket hittade ett recept på ICA som han tyckte lät gott och snabbt tillagat. Sagt och gjort, vi inhandlade de saknade ingredienserna, sen var det bara att åka hem och testa.

Ingredienser

Kronärtskockshjärtan på burk
Tomatpesto
Kabanoss
Smördeg
Pumpakärnor
Persilja
Cream cheese

Så här gör du

  1. Skiva 1 burk med kronärtskockor (390 g) och lägg skivorna i en bunke. Vänd dem försiktigt med 4 msk tomatpesto.
  2. Dela 1 paket kabanoss i 4 delar på längden.
  3. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Enligt receptet köper man en rulle med 250 g  färsk smördeg, men vi köpte 1 paket med 5 mindre, frysta smördegsplattor istället.
  4. Fördela kronärtskockorna och korvarna med snittytan uppåt på smördegen. Grädda flarnen på 200 grader mitt i ugnen i 20 minuter.
  5. Rosta 3 msk pumpakärnor i en torr stekpanna på medelvärme.
  6. Klicka ut 200 g cream cheese på de nygräddade flarnen. Strö på pumpakärnorna och persilja. Pappan i köket använde fryst persilja som vi hade hemma, men enligt receptet används färsk persilja.
  7. Enligt receptet serveras flarnen sedan med en sallad. Pappan i köket satte dock in flarnen i ugnen någon minut till eftersom han tyckte att de hade svalnat när han höll på med det andra.
Resultat

Det här blev faktiskt väldigt gott. Varken jag eller Pappan i köket är några stora korvälskare, men rätten kändes inte särskilt "korvig" när vi åt. Jag vet inte riktigt hur jag annars ska förklara det? 3-åringen gillade också maten, men kabanossen var nog en aning för stark för honom för han ville mest ha kanterna. En annan gång hade man kunnat skära upp en vanlig korv och ha på just hans smördegsflarn.

När jag åt av flarnen kom jag på andra varianter man skulle kunna göra för att variera rätten i framtiden. Tycker det är roligt med såna här enkla rätter där man egentligen kan slänga på vad som helst, vad man har hemma.

Vi har även testat att värma upp flarnen och äta som lunch vid senare tillfälle. Vi valde att värma dem i ugnen för att behålla krispigheten i smördegen, vilket fungerade utmärkt. Det var lika gott vid uppvärmningen. Då var de dessutom inte särskilt varma, men jag tyckte att det var gott även så.

Lycka till!
/Pappan & Mamman i köket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Skriv även om du har testat rätten, vad du tyckte och om du testade nån ny variant. Tack för ditt deltagande på den här bloggen!