torsdag 19 november 2015

Kärna ur ett granatäpple

ICA Kvantum där vi handlar har ett bra erbjudande den här veckan. Man kan köpa 3 för 20 kronor och välja mellan påsar med morötter, gurkor och granatäpplen. Toppen tyckte jag och tog en av varje. Därför blev det granatäpple till mellanmålet för 3-åringen.

Jag köper inte granatäpple så ofta, men minns att det var ett himla pilligt arbete innan jag fick ur det goda och kunde äta. Har också sett nån instruktionsfilm på hur de enkelt ska kärnas ur/delas, men kom såklart inte ihåg hur man gjorde. Google it, tänkte jag! Se filmen:



Oj, det var verkligen busenkelt! Bara att banka på tills man ser att alla kärnor är ute. Vi har ingen träslev, men det funkade lika bra med en i plast. Får nog köpa granatäpple lite oftare nuförtiden, för 3-åringen tyckte det var riktigt gott! Han ville äta granatäppelkärnorna som de var, så han fick dem i en liten skål. Det blev nog för lite i taget att äta dem en och en. Hälla i sig dem var en bättre idé tyckte han. Surt godis kallar vi det nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Skriv även om du har testat rätten, vad du tyckte och om du testade nån ny variant. Tack för ditt deltagande på den här bloggen!